sunnuntai 10. heinäkuuta 2016



Pauhu-paviljonkia keräsi Hämeenkadulla ohimatkaajia.
Pauhu-paviljonki keräsi satunnaisia ohikulkijoita hetken mielijohteesta toviksi lauantaina 9.7.2016 klo 14 Tampereen Hämeenkadulla musiikilliseen tuokioon yleisöksi. Pauhun lavalle keskelle kaupungin sykettä oli noussut Duo Roihu, jonka muodostavat laulaja Kielo Kärkkäinen ja harmonikkataiteilija Henna Tahvanainen, joka myös oli sovittanut esityksessä kuullut kappaleet. Duolla on kuulemma tulossa tulevaisuudessa esitykseen myös omia kappaleita, mutta tässä esityksessä Hämeenkadun Pauhu-paviljongilla kuultiin tulkintoja mm. Rauno Lehtisen ja Toivo Kärjen sävellyksistä. Joukkoon oli eksynyt myös muutama eksoottinen näkemys Eppu Normaalin tunnetuksi tekemästä musiikista. Paino rytmeissä oli selvästi lattareiden puolella, sillä esitykset kulkivat suuremmaksi osaksi tangon, bossa novan ja muidenkin lattareiden maailmoissa.
Duo Roihu eli Henna Tahvanainen (kuvassa vasemmalla) ja Kielo Kärkkäinen.

Henna Tahvanainen valmistui ylioppilaaksi Tohmajärven lukiosta keväällä 2008 ja opiskeli Tampereen ammattikorkeakoulussa vuodet 2008 - 2013 suuntautumisvaihtoehtonaan teatterimusiikki ja musiikkidraama. Pääaineena Henna Tahvanaisella oli harmonikka ja opinnäytekonserttinsa hän antoi vuonna 2013 Tampereen Pyynikkisalissa. Debyyttialbuminsa, Virtaava vesi näki päivänvalon keväällä 2012. Tällä albumilla hän soittaa ja laulaa Anna-Elisa Hannulan kanssa heidän säveltämiä ja sanoittamia kappaleita. He myös esiintyvät yhdessä Duo Hurmio-nimellä.
Verevää tulkintaa ja villejä naaman liikkeitä.

Riihimäellä syntynyt ja kasvanut Kielo Kärkkäinen soittaa selloa ja kirjoittaa lauluja hieman kaikesta, mutta varsinkin rakkaudesta ja elämän kulusta. Hän on kirjoittanut lauluja jo 15-vuotiaasta asti ja hän laulaa myös kokoonpanossa Belize, jossa hänen lisäkseen musisoivat Antti Hyartt (kitara) ja Anri Tuohimäki (viulu). 19.4.2016 Belize veti herkillä tulkinnoillaan Metso Live sarjassa Tampereen pääkirjasto Metson musiikkiosaston täyteen ihmisiä. Kielo tulkitsee persoonallisesti ja hyvin tunnistettavasti laulunsa ja sävellajit ovat korkeita; suhteellisen nopea vibrato on selkeästi kuultavissa, mutta sitä hän osaa käyttää myös niin, että musiikista pääsee nauttimaan. 
Välillä on hyvä nuoteista tarkistaa missä mennään?!

"Lauluni lentää, jalkani naksaa,
valvotut yöt saan kerran mä maksaa.
Mutta en mieti raskasta taksaa,
penkillä pelimannin."
Helena Eeva, Pelimannin penkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti