torstai 30. kesäkuuta 2016





Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show Band teki keskiviikkona 29.6.2016 klo 19 näyttävän vierailun Maisansalon Murikan opistolla, Tampereella, jossa vierailijat saivat innostuneen vastaanoton varsinkin paikalla olleilta STM:n puhallinorkesterileirin nuorilta osallistujilta. Lahjakas Varusmiessoittokunnan Show Band esiintyi viidentoista muusikon vahvuudella; kaksi lyömäsoittajaa, kaksi kosketinsoittajaa, kaksi kitaristia, kaksi laulajaa ja basso sekä kuuden soittajan puhallinryhmä (kaksi trumpettia, kaksi saxofonia ja kaksi pasuunaa). Harvoin kuulee näin soitostaan innostunutta ja intensiivistä musisoitia, joka näkyi, kuului ja välittyi aivan esiintymispaikkana toimineen alakerran klubiravintolan perimmäiseen nurkkaan asti. Silti musiikki saatiin pidettyä hyvin järkevästi kokonaisvolumiltaan siedettävänä. Erityiskiitoksen kannattaa antaa ryhmän omalle miksaajalle, joka hoiti ammattimiehen taidolla nautittavan ja hyvin balanssoidun lopputuloksen paikalla yleisön nautittavaksi.


Varusmiessoittokunnan Show Band toimitettiin Parolasta paikalle selvästi leiriläisten toiveesta viihdyttämään nuoria tulevaisuuden lupauksiamme, sillä illan anti koostui täysverisesti kansainvälisestä materiaalista, joka oli sovitettu ja soitettiin pieteetillä, hyvällä sekä tyylinmukaisella otteella. Sovituksiin oli upotettu pikkukoukkuja ja ne jättivät toisaalta tarpeeksi ilmaviksi kappaleet. Esim. Robin-osasto toimi jopa originaalia paremmin, kun ei tarvinnut kuunnella mitään älytöntä vibratolaulantaa. Musiikilliset tähtihetket saavutettiin parhaiten Toton (Rosanna) ja Stevie Wonderin (mm. Sir Duke) tutuksi tekemien kappaleiden äärellä.


Olkoonkin, että soittokunnan idean mukainen soittajisto on noin vuoden kasassa hieoen taitojaan, niin jäin vääjäämättä kaipaamaan bändin esittelyä. Sitä ei tullut konsertin lopussakaan; ainoastaan mainittiin soittokunnan nimi ja täysin aiheesta myös bändin miksaaja kumarrutettiin yleisölle aplodien saattelemana. Suosio oli niin tanakkaa, että Varusmiessoittokunnan Show Band pääsi tai joutui soittamaan vielä sikermän ylimääräistä, yleisöön uppoavaa materiaalia. Seuraavan kerran näitä nuoria muusikoita pääsee kuulemaan ensi perjantaina 8.7.2016 Helsingissä, kun he paraatiasuissaan ensin soittaen marssivat Senaatintorilta Päävartioon ja välittömästi sen jälkeen konsertoivat Esplanadin puiston lavalla. Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan Show Bandin eturivissä laulaneet nuoret miessolistit olivat melko uskomatonta kuunneltavaa. Varreltaan lyhyemmän laulajan ääni muistutti ajoittain jopa naisääntä; pojat lauloivat – silti huutamatta – falsetista, tietenkin, ja stemmat soivat nautinnollisesti ja puhtaasti. Jälleen Suomen Puolustusvoimat osoitti iskukykynsä; tällaisia Varusmiessoittokuntia tarvitaan esimerkilliseen suohon soittoon Väinämöisen jalanjäljissä. Miksi kukaan ei ole kesinyt perustaa Suomeen musiikkifestivaalia, joka keskittyisi suosoittoon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti