perjantai 17. kesäkuuta 2016



Keskiviikkona 25.5.2016 kylpi Tampereen Sorsapuisto jälleen auringossa, kun K50-tapahtuma valtasi puiston nurmikentän viettelyksillään. Tapahtuman päiväohjelma oli messuhenkinen ja suunnattu iäkkäämmille kävijöille ja heidän omaisilleen. Teemana tapahtumassa oli matkailu ja hauskanpito pilke silmäkulmassa. Monenlaista kojua oli pystytetty Sorsapuistoon ja erilaisia esittelyjä sai tarpeen mukaan kokeilla, jos uskalsi. Esillä oli Palin kuljetuspalveluista aina erilaisiin apuvälineisiin asti. Kulkiessa kojulta kojulle pääsi välillä maistamaan vaikka jäätelöä tai lettuja. Lähelle Tampere-taloa oli pystytetty rekan lavalle ohjelmalava, jossa oli tarjolla sekalaista ohjelmaa klo 15-20.


Yhdeksi K50-tapahtuman juontajaksi oli kutsuttu LKV Aninkainen.fi toimitusjohtaja Jethro Rostedt. Hän oli paikalla alkuiltapäivän ja toi Tampereelle hieman turkulaista huumoria. Senioriväelle oli iltapäivällä tarjolla – onneksi lyhyt – yhteislaulutilaisuus, jota juontamaan ja esilaulamaan mikrofoniin oli päästetty kulttuuritoimen ”jokapaikanhöylä”, Tuula Kivistö, jota haitarilla säestettiin. Noloa oli kuunnella laulatusta; laulujen sanoja ei ollut kenelläkään ja aivan joka laulussa sanat olivat myös hakusessa.


Ohjelmalavalle pääsi klo 18 esiintymään Viikinsaaren kesäteatterin näyttelijät Eppu Salminen, Anneli Ranta ja Jarkko Tiainen. He toivat maistiaisia Viikinsaaressa tänä kesänä esitettävästä Jukka Virtasen käsikirjoittamasta musiikkinäytelmästä Albatrossi ja Heiskanen, joka pohjaa tarinan löyhästi Juha Vainion elämään ja Junnun lauluihin. Esityksessä yleisö sai makupaloina esim. näytteet lauluista Elämää ja erotiikkaa, Panaman konsuli ja Käyn ahon laitaa. Musiikkinäytelmän esityksissä Viikinsaaressa säestävää orkesteria johtaa kitaristi Antti Paranko, joka myös säesti näyttelijöitä Sorsapuiston musiikkituokiossa.




Sorsapuiston ohjelmalavalla aloitti klo 20 Marita Taavitsainen ja Koivu-orkesteri tanssimusiikin soitannan. Jotkut yltyivät jopa tanssimaan esityksen aikana nurmikentällä. Satunnaisen ohikulkijan mielestä meininki saattoi olla K50 tapahtumassa melkoista ja vaikeaselkoista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti