keskiviikko 24. helmikuuta 2016




Tampereen Filharmonian muusikoiden kamarimusiikkikonsertit, Faunien iltapäivät, ovat ennättäneet 20 vuoden ikään. Niitä juhlittiin näyttävästi Tampere-talossa ravintola Fuugassa ja Pienessä salissa itse konsertissa sunnuntaina 24.1.2016. Klo 14 alkoi muistelutilaisuus ravintola Fuugassa Tampere-talossa ja välittömästi sieltä kamarimusiikin ystävät siirtyivät Tampere-talon Pieneen saliin kuuntelemaan Faunien iltapäivän 20-vuotisjuhlakonserttia. Muistelutilaisuutta kuten konserttiakin juonsi apulaisintendentti Eija Oravuo ja muusikoista olivat mukana muistelemassa viulisti ja kapellimestari Jaana Haanterä, Tampere Filharmonian klarinettien äänenjohtaja Jarmo Hyväkkö ja pianisti sekä säveltäjä Tuomas Turriago.
Tuomas Turriago ja Harri Miettunen Eija Oravuon haastateltavina.

Faunien iltapäivän juhlakonsertin aloitti Tuomas Turriagon säveltämä Sonaatti tuuballe ja pianolle, jossa tuuban osuuden soitti Harri Miettunen. Sonaatin jälkeen oli vuorossa Bernd Alois Zimmermennin Trio, jonka osat ovat I Introduktion (Sostenuto molto), II Adagio ja III Finale (Allegro molto, ma non troppo). Trion soittivat Lotta Laaksonen (viulu), Anne Korhonen (alttoviulu) ja Maija Juuti (sello).
Sellistit Joona Pulkkinen ja Lauri Kankkunen kertovat Mendelssohnin Oktetosta.

Väliajan jälkeen keskittyivät kamarimusiikin ystävät salissa seuraamaan Felix Mendelssohnin Oktettoa Es-duurissa op. 20, jonka osat ovat I Allegro moderato ma con fuoco, II Andante, III Scherzo ja IV Presto. Teoksessa olivat mukana muusikot Maria Itkonen, Lotta Laaksonen, Tatevik Ayazyan ja Hanna Parviainen (viuluissa), Lauri Savolainen ja Anne Korhonen (alttoviuluissa) sekä Lauri Kankkunen ja Joona Pulkkinen (selloissa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti